12 травня - День Матері

2019-05-13

/Files/images/IMG_20190513_101838.jpg

Мати – це поняття загальнолюдське, це жива душа світу, її початок і її безкінечність.

Ми всі родом з дитинства, і мама – це перша людина, яку ми зустріли на своєму життєвому шляху. І саме чарівне полягає в тому, що перша людина, яка зустрілася нам виявилась самою люблячою. Немає такого тягара, який би вона не змогла понести.

У травні, коли повертаються до рідного гнізда птахи, оновлюється природа, теплий весняний вітер приносить нам свято матері. День Матері відзначається у другу неділю травня, бо це місяць Пречистої Діви Марії, яка благословила у хресну путь свого єдиного сина – Спасителя людства. До Матері Божої звертаються християни, просячи заступництва і допомоги .

Великий німецький поет Гете писав про себе, що «від батька він має тілобудову і серйозне відношення до життя, а від матері він отримав радісне сприйняття життя і настрій для написання чогось нового». Тому в цей день на вилицях Німеччини можна побачити набагато більше квітів, ніж в День Святого Валентина.

Ідея вшановування всіх матерів світу в один особливий день народилась в середині ХХ століття в Англії. Ця ідея не була зовсім новою, про це повідомлялось вже 1644 році: «Кожна неділя в середині Великого посту у Ворсістер – особливий день, коли всі діти і внуки зустрічаються з головою сім’ї і влаштовують святкування». Так з Х VII по XIX століття у Великобританії відмічалась «Материнська неділя» ( « Mothering Sunday ») або «Мамин день». Це було свято всіх матерів Англії.

Кiлькiсть переглядiв: 282